Job og uddannelse
Vil du vide mere om, hvordan det er at arbejde i Fysio- og Ergoterapiafdelingen i de forskellige faggrupper, så klik på titlerne.
Spørgsmål og svar
Hvem er vi
I Fysio- og Ergoterapiafdelingen er vi ca. 26 ergoterapeuter. Vi er en god blanding af nyuddannede og erfarne ergoterapeuter, der arbejder inden for de forskellige specialer. Vi er opdelt i teams og hjælper hinanden på tværs af specialer. Fælles for os er, at vi brænder for vores faglighed og for at bidrage til at skabe de bedst mulige patientforløb.
Vi er hinandens arbejdsmiljø. Vi ser vores sammenhold og faglige udvikling som en styrke. Vi går op i at fremme et godt arbejdsmiljø, så glæden ved at hjælpe og støtte hinanden vokser. Det gode humør har stor betydning i vores afdeling.
Arbejdet i afdelingen
Vi arbejder med fremtidens ergoterapi og kompetenceudvikling i et tværfagligt perspektiv.
Som ergoterapeuter har vi mange forskellige opgaver, herunder at klarlægge patientens motoriske og processuelle dysfunktioner gennem ADL-vurdering og test. I tæt tværfagligt samarbejde bidrager vi til at fastlægge patientens rehabiliteringsbehov, for eksempel metode og potentiale for genoptræning.
Dysfagiområdet er højt prioriteret på Holbæk Sygehus. Vi har en vigtig rolle på sygehuset i forhold til screening, undersøgelse og behandlingsplaner inden for dysfagi. En stor del af vores opgave handler om vejledning af patienter, pårørende og personale om spisning, væske- og kostkonsistens. Derudover arbejder vi sammen på tværs af sektorer.
Vi arbejder konstant med udvikling af arbejdsgange i både korte og lange patientforløb i et tværprofessionelt arbejdsfællesskab.
Det, som gør vores arbejdsplads helt speciel, er vores succes med at bidrage til en aktiv indlæggelse gennem et øget tilstedevær (ØT) på medicinske sengeafsnit, intensivafsnit og mave- og tarmkirurgiske afsnit. Her er vores fokus at inddrage patientens ressourcer ved en rehabiliterende tilgang og i tæt samarbejde med plejepersonalet understøtte forflytninger, mobilisering og daglige aktiviteter.
De af os, som arbejder inden for specialet apopleksi fase II, har et unikt øget tilstedevær på apopleksiafsnittet i fulde vagter. Her bidrager vi med at styrke patientens rehabilitering både i dag- og aftentimerne på apopleksiafsnittet i et tæt tværprofessionelt samarbejde.
Vi er et stort klinisk uddannelsessted med mange ergoterapeutstuderende i afdelingen, herunder internationale studerende. De studerende indgår i vores praksisfællesskaber og bidrager med at fastholde refleksion over klinisk praksis samt den nyeste teoretiske viden inden for ergoterapi.
Gode egenskaber at have i afdelingen
Som ergoterapeut i afdelingen skal du være nysgerrig og opsøgende på ny viden indenfor ergoterapifaget. Det er vigtigt at kunne arbejde selvstændigt med en konstruktiv tilgang til din egen adfærd og at kunne indgå i tværprofessionelt arbejdsfællesskab.
Det er afgørende, at du er god til formidling og kommunikation, da disse kompetencer er vigtige for udførslen af vores daglige arbejde.
Det er en stor fordel, hvis du er løsningsorienteret, innovativ og omstilbar. Det er vigtigt, at du trives i en uforudsigelig hverdag, som ofte kendetegnes ved et højt tempo.
Gennem en professionel tilgang skal du kunne bidrage med at løfte udfordringer til muligheder eller løsninger.
Udviklingsmuligheder
Som ergoterapeut i Fysio- og Ergoterapiafdelingen har du mulighed for personlig og faglig udvikling. Alle nyansatte tilknyttes en mentor og gennemgår et introduktionsprogram.
Sammen med teamet og ledelsen understøttes forventningsafstemning og udvikling med fokus på at fremme samarbejde og professionel adfærd.
Vi holder rationelle klinikker med henblik på udvikling af faglig praksis. Vi prioriterer generelt daglig sparring foruden mulighed for uddannelse og relevant kursusdeltagelse.
Vi har gode muligheder for kompetenceudvikling, og vi opfordres til at opnå erfaring inden for forskellige specialer, indsamle data til forskningsprojekter og forbedringstiltag i afdelingen.
Flere af vores kollegaer uddanner sig på master-, kandidat- eller ph.d-niveau og bidrager med viden samt inspiration i afdelingen.
Hvem er vi
Vi er ca. 45 fysioterapeuter i afdelingen. Vi er en god blanding af nyuddannede og erfarne fysioterapeuter, der arbejder inden for mange forskellige specialer. Fælles for os er, at vi brænder for at sætte vores faglige aftryk og bidrage til at skabe de bedst mulige patientforløb.
Vi er hinandens arbejdsmiljø og ser vores fællesskab og faglige udvikling som en styrke. Vi går op i at fremme et godt arbejdsmiljø, så glæden ved at hjælpe og støtte hinanden vokser. Det gode humør har stor betydning i vores afdeling.
Arbejdet i afdelingen
Vi arbejder i en omskiftelig hverdag med et højt engagement. Vi samarbejder med alle sygehusets afdelinger, og det tværfaglige samarbejde er derfor en stor del af vores hverdag. Herudover samarbejder vi med kommunerne i forbindelse med indlæggelse og udskrivelse.
Vores arbejde omfatter både indlagte og ambulante patientforløb. Vi varetager opgaver inden for områderne:
- apopleksi
- børn- og unge
- lymfødem
- smerte
- palliation
- ryg
- faldudredning
- hjerterehabilitering
- akut geriatri
- medicin
- kirurgi
- ortopædkirurgi
Vi yder udredning, vurdering af funktionsevne, specifikke test, genoptræning og behandling. Derudover udarbejder vi genoptræningsplaner og vurderer hjælpemiddelbehov.
Det, som gør vores arbejdsplads helt specielt, er vores succes med at bidrage til en aktiv indlæggelse gennem et øget tilstedevær (ØT) på medicinske sengeafsnit, intensivafsnit og mave- og tarmkirurgiske afsnit. Her er vores fokus at inddrage patientens ressourcer og i tæt samarbejde med plejepersonalet understøtte forflytninger mobilisering og gangtræning samt understøttelse af aktiviteter på afdelingen.
De af os, som arbejder inden for specialet apopleksi fase II, har et særligt øget tilstedevær på apopleksiafsnittet i fulde vagter. Her bidrager vi med at styrke patientens rehabilitering både i dag- og aftentimerne i et meget tæt tværprofessionelt samarbejde.
Vi er et stort klinisk uddannelsessted med mange fysioterapeutstuderende i afdelingen. De indgår i vores praksisfællesskaber og bidrager med at fastholde refleksion over klinisk praksis samt den nyeste teoretiske viden inden for fysioterapi.
Gode egenskaber at have som medarbejder
Som fysioterapeut i afdelingen skal du kunne arbejde selvstændigt med en konstruktiv tilgang, reflektere over egen adfærd og indgå i tværprofessionelle arbejdsfællesskaber.
Det er vigtigt, at du trives i en uforudsigelig hverdag, som ofte kendetegnes ved et højt tempo. Gennem en professionel tilgang skal du kunne bidrage til at løfte udfordringer til muligheder og løsninger.
Det er afgørende, at du er god til formidling og kommunikation, da disse kompetencer er vigtige i daglige arbejde.
Det er en stor fordel, hvis du er løsningsorienteret og innovativ.
Udviklingsmuligheder
Som fysioterapeut i Fysio- og Ergoterapiafdelingen har du gode muligheder for personlig og faglig udvikling. Alle nyansatte tilknyttes en mentor og gennemgår et introduktionsprogram. Sammen med teamet og ledelsen understøttes personlig udvikling med fokus på at fremme samarbejde og professionel adfærd. Vi holder rationelle klinikker med henblik på udvikling af faglig praksis, og vi prioriterer generelt uddannelse samt kurser højt i afdelingen.
Vi har gode muligheder for kompetenceudvikling og at opnå erfaring inden for forskellige specialer, indsamle data til forskningsprojekter og forbedringstiltag i afdelingen.
Flere af vores kollegaer uddanner sig på master-, kandidat- eller ph.d-niveau og bidrager med viden samt inspiration i afdelingen.
Hvem er vi
Aktuelt er der kun èn lægesekretær i afdelingen, som i dagligdagen arbejder tæt sammen med kolleger, der hjælper med at varetage opgaver i sekretariatet. Lægesekretæren er i tæt kontakt med fysio- og ergoterapeuter, der varetager ambulante patientforløb.
Arbejdet i afdelingen
Lægesekretæren har hovedansvaret for afdelingens sekretariat og er afdelingens ansigt udadtil. Lægesekretæren tager imod alle, der kommer ind i afdelingen og svarer på telefonhenvendelser. Derudover booker og indkalder lægesekretæren ambulante forløb, retter fejllister i SP samt trækker rapporter på udredningsret. Lægesekretæren er desuden superbruger i SP.
Blandt andre opgaver kan nævnes:
- modtage returnerede hjælpemidler
- understøtte udlån af hjælpemidler
- varetage indkøb af depotvarer og bestillingsvarer til afdelingen
- forskellige ad hoc opgaver, som f.eks. at hjælpe ledelsen med forberedelser til møder og andre praktiske opgaver
Dagligdagen giver mulighed for at sparre med andre lægesekretærer på sygehuset og sygehusets stabsmedarbejdere samt deltagelse i møder med ledende lægesekretærer på sygehuset.
Gode egenskaber at have i afdelingen
Som ene sekretær er det vigtigt at kunne strukturere hverdagen, at være opsøgende og serviceminded.
For at understøtte afdelingen bedst muligt er det nødvendigt at være god til at sætte sig ind i IT-systemer og nye arbejdsgange.
Systematik, grundighed og overblik er væsentlige faktorer for at håndtere opgaverne.
Udviklingsmuligheder
Der er gode muligheder for kompetenceudvikling, og du kan søge relevante kurser efter behov.
Hvem er vi
Lige pt. har vi kun 1 social- og sundhedsassistent i afdelingen. Hun arbejder tæt sammen med afdelingens lægesekretær om opgaver i sekretariatet og opgaver på hjælpemiddelområdet. I dagligdagen arbejder social- og sundhedsassistenten også sammen med fysio- og ergoterapeuterne, blandt andet om hjælpemidlerne.
Arbejdet i afdelingen
Der er stor variation og uforudsigelighed i en arbejdsdag som social- og sundhedsassistent, som giver kontakt med mange forskellige mennesker i løbet af dagen.
En del af opgaverne relaterer sig til hjælpemiddelområdet. Afdelingen råder over et stort hjælpemiddeldepot, som skal fungere optimalt, bl.a. ved at udvikle systemer, der gør det let for fysio- og ergoterapeuterne at finde, hvad de skal bruge.
Vores social- og sundhedsassistent er superbruger på vores hjælpemiddelstyringssystem og er den, der sørger for at oprette nye hjælpemidler i systemet.
Der er også et tæt samarbejde med afdelingens hjælpemiddelansvarlige terapeut, og som deltager i afdelingens hjælpemiddeludvalg holdes øje med afdelingens hjælpemiddelbeholdning og er med til at tage stilling til hvilke produkter, der skal vælges.
Blandt andre opgaver kan nævnes:
- hjemkaldelse af udlånte hjælpemidler og forlængelse af udlån
- kontakt til kommuner, plejehjem, bosteder, patienter og pårørende vedrørende hjælpemiddeludlån
- lejlighedsvis pasning af sekretariat, hvor der tages imod patienter og pasning af telefonen
- kontakt til serviceafdelinger, firmaer og andre relevante samarbejdspartnere vedrørende planlagte og akutte sager i afdelingen
- indhentning af tilbud fra leverandører og varetager indkøb samt varemodtagelse
Gode egenskaber at have som Social- og Sundhedsassistent
De vigtigste egenskaber i stillingen er at være imødekommende og serviceminded. Det er også nødvendigt at have ordenssans og systematik.
De mange opgaver kræver evnen til at bevare overblikket. Det er en fordel at være kreativ og finde de bedste løsninger i situationen.
Udviklingsmuligheder
Der er mulighed for udvikling af kompetencer inden for hjælpemiddelområdet og inden for det administrative område.
Opdateret torsdag den 9. feb. 2023