Gå til indhold

Selve fødslen

Se kontaktoplysninger
Læs om dine muligheder for fødsel. Du kan finde informationer om ambulant fødsel, fødsel i vand, igangsættelse, kejsersnit og bevægelse.

Tanker før fødslen

At vente barn sætter mange tanker i gang, og vi ved, at kommende forældre tænker meget på, hvordan fødslen foregår og forløber. Derfor opfordrer vi til, at I taler med hinanden og os om jeres tanker og forestillinger i løbet af graviditeten.

I vores undersøgelser, behandling og observation af dig og barnet, har vi fokus på tryghed og et forløb, der er tilpasset jer. Det er vigtigt, at I er en aktiv del af forløbet.

Vi ved, at deltagelse i fødselsforberedelse er med til at forbedre fødselsoplevelsen. Det er derfor en god ide, at du både du og din partner deltager.

Dine muligheder for fødslen

Læs om dine muligheder for fødslen. Du kan finde informationer om ambulant fødsel, fødsel i vand, igangsættelse, kejsersnit og bevægelse.

Smertelindring

Der er flere ting både vi og du kan gøre for at reducere smerter i forbindelse med fødslen.

Fødsel og smerter

Der er stor forskel på den enkelte kvindes oplevelse af smerter under fødslen. Undervejs i fødselsforløbet danner kroppen selv smertelindrende stoffer (endorfiner).

Kendskab til vemønster og håndtering af veer fra eksempelvis fødselsforberedelsen kan være en stor hjælp. Det er eksempelvis vigtigt, at du arbejder med veerne i stedet for at kæmpe imod dem. 

Brug vepauserne til at hvile og opspare ny energi til næste ve. 

Det kan derfor være vanskeligt på forhånd at tage stilling til, om du ønsker smertelindring under fødslen og hvilken. Vi anbefaler, at du venter og ser, hvordan fødslen forløber, og hvordan du reagerer på veerne. Herefter kan du vælge, om du har behov for smertelindring.

Angst, usikkerhed og manglende kendskab til fødselsforløbet kan forværre oplevelsen. Vi anbefaler derfor - især førstegangsfødende - at deltage i fødselsforberedelse sammen med partneren, således at I er klar over, hvad der sker under fødslen. Desuden har du/I mulighed for at stille spørgsmål til de tilbud, der findes. 

Vi tilbyder både ikke-medicinsk og medicinsk smertelindring.​ Det er vigtigt at gøre sig klart, at en hel smertefri fødsel ikke er mulig. I kan hele tiden bede os om hjælp til smertehåndtering.

Flere af de følgende metoder kan du allerede bruge i opstartsfasen derhjemme. Kombinationen af metoder kan give en endnu bedre smertelindring. Din partner kan eksempelvis massere dig, da berøring dæmper angst.

 

Medicinsk smertelindring

De medicinske smertelindringsmetoder kan med fordel kombineres med de ikke-medicinske. 

Kontakt

Adresse

Holbæk Sygehus

Fødeafsnit 05-3

Obstetrisk afdeling

Smedelundsgade 60, 1. sal

4300 Holbæk

Se kort

Find vej

Besøgstider

Vi har fri besøgstid - vis hensyn! Hviletid efter kl 21.00.

Ring til os

Hele døgnet og ved AKUT henvendelse

Skriv til os

Øvrig information

Normale/komplicerede fødsler