Gå til indhold

Sygehuspræster

Se kontaktoplysninger
På Holbæk Sygehus er der to sygehuspræster. De er begge to ansat af Den Danske Folkekirke, og de klar til at tale med dig, hvis du har behov for det.

En sygehuspræst giver dig mulighed for en at tale med, når livet bliver svært. Det kan både være som patient, pårørende og som ansat på sygehuset.

Samtaler med patienter og pårørende kan handle om mening, eksistens, frygten for det uvisse og for at skulle miste. Du har også mulighed for andagt (med og uden nadver) og for nøddåb og nødvielse.

Samtaler med ansatte kan handle om udfordringer ved at skulle forholde sig til etiske problemstillinger, følelsen af magtesløshed eller stress.

Præsterne har tavshedspligt.

De to sygehuspræster på Holbæk Sygehus hedder, Thomas Gudbergsen og Dorthe Thaulov.
Dorthe er tilknyttet sygehusets dialyseafsnit, og Thomas dækker resten af sygehuset. Det er i udgangspunktet primært Thomas, der er til stede på sygehuset i hverdagene og kan kontaktes i weekenderne.

I denne folder kan du læse om, hvorfor vi har præster på et sygehus og om alle de ting, du kan få hjælp til hos sygehuspræsterne. Derudover kan du se præsternes kontaktoplysninger og træffetider:
Folder om sygehuspræster

Sygehuspræst Thomas Gudbergsen står foran Holbæk Sygehus
Thomas Gudbergsen, en af de to sygehuspræster på Holbæk Sygehus. Det er i udgangspunktet primært Thomas, der er til stede på sygehuset i hverdagene og kan kontaktes i weekenderne.

Kontakt