Gå til indhold

Farforberedelse - et unikt tilbud på Holbæk Sygehus for kommende fædre og medforældre

Til dig der skal være far/medforældre.

Få en lærerig aften med Rasmus Hedegaard og efterfølgende snak om far-rollen med andre (kommende) fædre. Her er det jer, der er i centrum, så I kan dele tanker og udfordringer med ligesindede.

Deltag til Farforberedelse.

Der er farforberedelse én gang om måneden, og du møder bare op. Der er kaffe på kanden og kage.

Farforberedelse er et supplement til den almindelige fødsels- og forældreforberedelse og er kun for (kommende) fædre og medforældre.

Alle dage fra kl. 17.00-18.30

  • Onsdag den 6. december 2023
  • onsdag den 17. januar 2024
  • Onsdag den 14. februar 2024
  • Onsdag den 13. marts 2024

Afholdes på Holbæk sygehus, Birkevænget 3 i stuen, 4300 Holbæk

 

Portræt af Rasmus Hedegaard

Rasmus Hedegaard

  • Far til to
  • Oplægsholder
  • Stifter af det sociale fællesskab "Fars Klub"

 

Forberedelse til den kommende far eller medforældre

At blive forældre er en stor omvæltning. Der er en naturlig tilvænnings-proces gennem graviditeten, men for at være så godt forberedt som muligt, er det vigtigt at få tilegnet sig viden og få talt om sine tanker og følelser. Ofte er der et naturligt fokus på den kommende mor og barnet, men på fødeafdelingen på Holbæk Sygehus ønsker vi også at du som (kommende) far skal have rum og mulighed for at tale om de overvejelser du gør dig under graviditeten.

Som kommende mor, far eller med-forældre, er det helt normalt at have mange forskelligartede tanker og følelser. Du kan eksempelvis få overvejelser om du kan leve op til egne – og måske andres – forventninger. Og hvad rollen som far egentlige indebærer.

Det er også normalt at forventningen og forberedelsen op til fødslen er forskellig for dig og din partner. Det er derfor en god ide at tale med din partner om jeres forestillinger og forventninger til fødslen, barselsperioden og jeres roller som forældre.

Jeres oplevelser, forestillinger samt eventuelle bekymringer kan være vidt forskellige, så det er vigtigt at lytte til hinanden, så I kan være hinandens støtte og hjælp i forløbet og i øvrigt øve jer i samarbejde og familiedannelse – at gå fra 2 til 3 – eller flere.

Mange fædre oplever, at den kommende familieforøgelse er ret abstrakt. Helt konkret kan vi derfor anbefale, at du kommer med til nogle af jordemoderkonsultationerne, kommer med til ultralydsundersøgelserne, deltager i fødsels- og farforberedelse.

Snak med din partner om graviditeten og forventeringerne til fødslen, barselsperioden og jeres kommende rolle som forældre.

Gode råd fra Rasmus til kommende fædre/medforældre.