Gå til indhold

Sterilcentralen

Se kontaktoplysninger
Sterilcentralen sørger for, at alle afdelinger, ambulatorier og operationsafdelinger har adgang til sterile, kirurgiske instrumenter.

Sterilcentralens funktioner

Sterilcentralen på Holbæk Sygehus finder du i stueetagen lige under Intensivafdelingen. Sterilcentralen er en del af Anæstesiologisk Afdeling, hvilket styrker og forenkler samarbejdet med operationsgangen betydeligt i det daglige.

Medarbejderne forsyner alle afdelinger, ambulatorier og operationsafdelinger med sterile kirurgiske intstrumenter samt andre sterile varer.

Sterilcentralens arbejde består i at afhente urene instrumenter på sygehusets afdelinger. Instrumenterne vaskes og kontrolleres, pakkes i bakker og til sidst autoklaveres for så at blive leveret som sterilt udstyr. 

Sterilcentralen håndterer også husets sterile varer. Alle varer modtages i varemodtagelsen på sygehuset, som så leverer dem til sterilcentralen. Fra vores lager pakkes varerne til afdelingerne og lægges på plads. Vi indkøber til eget lager og anvender Nasa Oracle til ordrestyring.

Kvalitet og sporing

Vi lægger stor vægt på kvaliteten i det daglige arbejde. Alle arbejdsprocesser i afsnittet kan følges via et særligt sporbarhedssystem, T-doc. Instrumenter, samt udstyr der forlader sterilcentralen, er stregkodemærket, så de kan spores tilbage til den vaskemaskine, autoklave og medarbejder, som har udført genbehandlingen. 

To sundhedsfaglige gennemgår instrumenter på Holbæk Sygehus Sterilcentral

Kontakt

Adresse

Holbæk Sygehus

Anæstesiologisk Afdeling

Sterilcentral 12-2

Smedelundsgade 60, 1. sal

4300 Holbæk

Se kort

Find vej

Skriv til os

Øvrig information

Sterile instrumenter